2010. október 10., vasárnap

Hogyan kezdjek hozzá?

Kedves olvasóim!

A legvégére hagytam a blogok létrehozása témát. Ha kedvet kaptatok blogolni és webnaplót írni, akkor olvassátok el az alábbi bejegyzést, hogy még könnyebben tudjátok létrehozni saját online naplótokat.

Hogyan?

Először is szeretném leszögezni, hogy mindenki olyan információkat osszon meg magáról, amit nem bán, ha a nagyközönség is megtud. Illetve személyes dolgokat csakis anonim módon osszatok meg.

Egy blogban a saját szövegeden kívül külső hivatkozásokat is beépíthetsz. Ilyenek például az üzenőfal, képek, linkek, hivatkozások, RSS, videó. Ezekkel színesebbé teheted a blogodat és nem csak szöveggel találkoznak benne az olvasók.

Első lépésként keresned kell egy oldalt, ahol lehetőséged van a blogod létrehozására. Többnyire ezek ingyenesek, de fontos odafigyelni erre, nehogy később meglepetés érjen.

Hol?

Ilyen szolgáltatók például:

http://blogger.hu/
http://blogol.hu/index.php?w=reg
http://efrud.hu/
http://blog.hu
http://freeblog.hu
http://ingyenblog.hu
http://sajátblog.hu

Ezen az oldalon összefogva találhatjátok meg ezeket, linkekkel: Webmester

Ha kiválasztottad a számodra szimpatikus oldalt, akkor nincs más hátra, mint a "blog létrehozása" gombra kattintani. A többi instrukciót, igazán szájbarágós módon megkapod, lépésről lépésre.

Miután sikerült létrehoznod a blogot, küldenek az e-mail címedre egy megerősítő e-mailt. Ha erre rákattintasz, máris aktiváltad a blogodat és nekiláthatsz az első bejegyzésed létrehozásának.

A blogodban minden bejegyzésed visszakereshető, ezt elősegítheted a cimkefelhő használatával is. Minden bejegyzés írásakor a szövegdoboz alatt találhatsz egy kis sávot, ahova a keresést megkönnyítő szavakat, jellemzőket beírhatod. Ezáltal a keresés leegyszerűsödik és nem kell az összes bejegyzésedet végigbogarászni, ha kíváncsi vagy egy régebbire.

Ha engedélyezed, akkor arra is lehetőség van, hogy a blogodat olvasó látogatók kommentálhatják és véleményezhetik bejegyzéseidet. Te vagy a moderátor, ezáltal te döntheted el, hogy mit teszel láthatóvá és fogadsz el, illetve mit nem.

Más egyebet úgy gondolom, hogy nem lehet róla mondani, hiszen egy blog létrehozás igazán gyermekded feladat!

Sok sikert és kelleme blogolást kívánok mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése