2010. április 21., szerda

Kesze-kusza Marilyn

Szép estét!

Most is csak érdekességekkel tudok szolgálni...csupa érdekes dolog a kedvenc fórumlakóink és az ő kapcsolatukról az internettel, és a topikukkal kapcsolatban :)

Azt hallottam...

Az egyének ismerete, tudása, emlékei, vágyai és vonzódásai, mind-mind megjelennek írásaikban, hozzászólásaiban, megnyilvánulásaiban. Amikor egy témát feldobnak a többiek, akkor az egyén az ő tudását, ismereteit teszi bele a "közösbe". Ezzel hozzájárul a közkincs gyarapításához. Esetlegesen, ha valami kuriózumot vagy extra érdekességet oszt meg a többiekkel, annak nagy öröm lesz a következménye, azonban ha egy rosszindulatú beszólást tesz a fórumlakónk egy másik fórumlakóra, akkor biztosak lehetünk benne, hogy az nem hagyja szó nélkül. Ezzel már el is romlott a kedves, családias hangulat. Az emlékek ugyebár kísértenek, ha másik fórumon összetalálkoznak, akkor megint vitára van lehetőség. Ezzel a rosszindulattal beszennyezhetnek sok-sok kedvesnek és vidámnak ígérkező másik fórumot is. Ezen kívül, ha esetleg valakik megkedvelik egymást, a fórumon kívül is hódolhatnak vonzódásuknak, DE ha a csodált személy a vonzódás tárgya, abból megint csak harc lesz.

Én jobban tudom!

Visszatérve még egy szóra az ismeretekhez: előfordulhat okoskodás is, amit nehezen viselnek el a többiek, így megintcsak egy vitaforrással gazdagodtunk.
A vágyaknál pedig (hogy ne csak rosszkedvű példákat hozzak) lehetőség nyílik csere-berére. Ha az egyik felhasználónak van egy jó linkje, meghívója, képe vagy valami hasznos dolga a másik felhasználó számára, még hasznosak is lehetnek egymásnak.
A rajongók, mint tudjuk, gyűjtögetni is szeretnek...amikor valami ritka, és kevés van belőle még "ölni" is képesek érte. Ez csak az eladónak jó, hiszen minél több rajongónak kell az adott tárgy vagy dolog, ő annál jobban jár, hiszen túl akarják egymást licitálni. Ebből sok-sok bevétele lesz az eladónknak. Ezen kívül egyéni gyűjteményeket az interneten is meg lehet hirdetni, hogy megtekinthető, lehet reklámozni, ezzel csalogatva a többi érdeklődő rajongót.

Önkifejezés és vásárlás

Van egy másik lehetőség vásárlásra és a gyűjtemény bővítésre :a licitálós-eladós oldalak, mint a teszvesz, vatera, ebay ... Itt kedvükre kurkászhatnak a delikvensek, kereshetik álmaik ruháját, tárgyát, bármit, amihez csak kedvük szottyan.
Egymás segítségére is lehetnek a felhasználók, pl. a vicces gyakorikerdesek.hu/-n, ahol butábbnál butább kérdéseket tehetnek fel a felhasználók, és az okosak válaszolnak rá. Tájékoztathatják egymást, segíthetik egymást.
Az önkifejezés is megjelenik az interneten. Vegyük például Monroe-t. Vannak "művész" oldalak, mint a deviantart vagy a flickr. Itt böngészhetünk a rajongók munkái között, ahol igazán szép darabok is akadnak. 
Ha valaki nagyon ambiciózus és elég kreatívnak és jónak érzi magét a feladathoz, akkor akár egy olyan oldalt is szerkeszthet, ami igazán ütősre sikeredhet. Mind külsőleg, esztétikailag és tartalmilag nagy dolgot lehet alkotni, ami a rajongóknak nagyon fog tetszeni és ki fogják használni a pl. egy honlap nyújtotta lehetőségeket és terjeszthetik is barátaik körében. Az okosabbak reklámokat is tesznek ki, amiért külön bevételük is lesz, ha már annyira sikeres az oldal.

Segítsünk! 

Azon felhasználóknak, akik nincsenek annyira otthon az internet és a letöltések világában, a jobbak segíthetik őket linkekkel, információkkal, és ezzel könnyebbé tehetik munkájukat, keresgélésüket. Tájékoztathatják a jólértesültek a kevésbé értesülteket az új hírekről, eseményekről, akciókról...a lényeg, hogy segítsék egymást, nagyon hasznos tud lenni. Ez a közösségi lét lényege, hogy mindenki legjobb belátása és tudása szerint vegyen részt benne és adjon a közösségnek, aztán ő is kap.
Ha mindenki megosztja, amit tud és új, friss információval szolgál, akkor a közös célokat is hamarabb elérik, illetve ha minden felhasználó belead a közösbe. Ha összefognak, hatékonyabbak.

Építsünk karriert! 

A karrierépítésre is lehetőség nyílik az interneten, ha valaki felvállalja és megmutatja magát, akkor esély van rá, hogy felfedezik. Ha maradandót alkot, akkor is felfigyelhetnek rá és ő lehet a példa a témában, amiben tevékenykedik. Pl. egy nagyon kreatív honlapon, biztosak lehetünk benne, hogy profi szerkesztővel van dolgunk Vagy youtube-on, ha valaki tehetséges és ezt bebizonyítja és készít videókat és ez tetszik a  többieknek, akkor esélye van rá, hogy felfedezzék. Erre már sok példa volt a történelemben...
Az internet tele van lehetőségekkel, csak erőt kell venni magunkon, és kihasználni azokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése