2010. április 21., szerda

Vajon kihat vagy kihét Marilyn?

Szép napot kívánok!

A mostani bejegyzésemben a témám kapcsán kialakult formai nyalánkságokkal találkozhattok...

Egyedi műfajok

A tématerületemmel kapcsolatban, ami a tisztán látás kedvéért: Marilyn Monroe, külön műfaj nem alakult ki, de úgy gondolom, hogy maga a blog műfaja is egyedi, hiszen hétköznapi írásos formában nem jellemző, illetve elég bután nézne ki. Érdekes jelenség még az is, hogy ebay-en vagy egyéb licitálós-kereskedős oldalon exkluzív vagy egyedi emléktárgyakat, ruhákat, és más érdekes vagy értékes dolgokat szerezhetünk meg, amit csak úgy, egy boltban nem kaphatnánk meg. 
Fontos megemlíteni, hogy személy szerint én is rajongója vagyok Marilynnek, de sehol nem tudom megvásárolni a filmjeit. Körülbelül két filmjét lehet megvásárolni elektronikai boltokban, a többire esélyem sincs, maximum az internet segítségével tudom őket beszerezni.

Virtuális kontra valós 

A virtuális közegnek lehetősége lenne visszahatni a valósra, de mivel a topikom résztvevői tunyák, és nem igénylik a személyes találkozást, közös programokat, így ebben az esetben nincs szó ilyesmiről. Esetlegesen konfliktusok alkalmával van erre példa vagy lehetőség, amikor a valós életben is kihat a fórumlakó életére, kedvére az adott vita. Például az egyén családtagjaival is csípős és morgós lesz az interneten elszenvedett sérelmek miatt.

A neten minden megvan

Úgy gondolom, hogy a topikom,és egyéb Marilynnel foglalkozó oldalak egyike sem került be a médiába, mert nem volt semmi olyan eset vagy érdekesség, netán botrány vagy kitűnő eredmény, mely miatt erre sor kerülhetett volna. Annyiban azonban elvette az írott sajtó kenyerét az internet Monroe-val kapcsolatban, hogy szinte minden írott információ felkerült az internetre is, ezért nem mindenki fogja megvásárolni a könyveket, újságokat, hiszen az internetről ingyen eléri a felhasználó. A másik oldala ennek a dolognak, hogy már lassan ki sem adják, hiszen az interneten úgy is megtalálható. Ennyiből megkeseríti az internet a média életét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése