2010. április 2., péntek

Segítsééég, elment a net! Most mi lesz?!

Napjainkban már el sem tudnánk képzelni életünket a mindenható internet csodás szolgáltatásai nélkül. Mi lenne, ha a Marilyn-fórumtól megvonnánk ezt a nélkülözhetetlen, és felettébb hasznos szolgáltatást? Mihez fognának a tagok? Remélhetőleg nem járnának úgy, mint a Dragon Ball Z idején, hogy az ablakokból ugrálnának ki...

Mi van, ha nincs net?

Érdekes átgondolni azt a felvetést, hogy mi lenne az általam vizsgált Marilyn Monroe fórummal, ha nem lenne internet. Vajon akkor is lenne rá igény, hogy találkozzanak? Hogy egymásnak mutogassák legfrissebben szerzett képeiket, könyveiket, élményeiket és történeteiket, esetleg ereklyéiket? Mivel az internet nem mindig volt ilyen alapvető, hogy van, létezik, és bármikor odaülhetek a számítógéphez szörfölni egy kicsit, ezért úgy gondolom, mindenképpen megoldanák a rajongók, hogy csodálatuk tárgyát együtt imádhassák.
Egy egészen kicsi csoporttól az egészen nagyokig megoldható, hogy találkozzanak, esteket vagy beszélgetős délutánokat tartsanak. Esetleg klubbot alapítsanak vagy szervezzenek egy kimoccanós programot. Ezeket lehet rendszeresen és rendszertelenül is alkalmazni. A lényeg, hogy ha igény van rá, és tesznek érte, akkor mindenképpen életképes elfoglaltság és program válhat belőle.

Minden a tagokon múlik! 

Az, hogy ez mennyi ideig működne, már csak és kizárólag a tagokon múlna. Ha még nagyobb nyilvánosságot akarnának maguknak keríteni, akkor rádióban vagy televízióban is hirdethetnének vagy újságokban, így, aki még nem hallott róluk, de érdekli a téma, az sem maradna ki a jóból.
Amikor kiállítás van Monroe-val kapcsolatban, akkor megbeszélhetnék, hogy együtt mennek, vagy egy nagyobb gyűjtő házába elzarándokolhatnának közösen. Esetlegesen egy újságot is indíthatnának, ha akkora a lelkesedés. Mivel nincs internet, ezért postai levelezés útján értesíthetnék egymást a szereplők.
A digitalizálódásnak a rajongók csak örülnek, hiszen maradandóbbá válnak kincseik, fényképeik, nem kell attól tartaniuk, hogy tönkremegy és többé hasznavehetetlenek lesznek. Szintén előnye, hogy visszakereshetővé tehetők a tartalmak, dokumentumok is.
Minél nagyobb a lelkesedés és a tenni akarás a téma iránt, annál nagyobb a lehetősége annak, hogy egyre nagyobb és kiterjedtebb figyelmet, helyszínt, illetve érdeklődést vált ki a topik.

Egy helyen minden? Kizárt. 

Azt a következtetést vontam le a témával kapcsolatban, hogy egy helyen az összes, és az összes releváns, érdekes, de egyben mindent átfogó információt nem fogjuk soha megtalálni, hiszen mindig újabbak derülnek ki, valamit kihagytak belőle vagy épp a szerző gondolatmenetében nem kapott helyet egy-két fontos tény, információ.
Egy témával kapcsolatban csak az internet egészén, illetve más médiumokban, adathordozókban található, vagy más, a témában érintett, esetlegesen résztvevő személyektől kaphatnánk érdemi információt, melyeknek összessége adná meg számunkra a hőn áhított tökéletes tudást és tájékozottságot az általunk kutatott témában, de ez is csak egy erős TALÁN kíséretében. 
Az időt már nem tudjuk visszaforgatni, sajnálatos módon feléleszteni sem a főszereplőnket, illetve az információval szolgáló emberek elfogultságán és látásmódján sem változtathatunk, hogy objektíven és hűen kapjuk meg a tudást, ami érdekel minket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése