2010. április 2., péntek

Marilynnel körülvéve

Szép napot!

Nagyon érdekes dolgokkal lehet találkozni az internet "erdejében" Marilynnel kapcsolatban. Az általam vizsgált index-fórumos Marilyn Monroe topik hozzászólásai közül is több szó szerinti idézet más oldalakról. Ami a vicces az egészben, hogy ugyan azok a történetek és részletek kerülnek egyik gazdától a másikhoz. Több különböző oldalon ugyan az a cikk, sztori stb. Rossz érzés, hogy abszolút nem fektetnek energiát a cikkeikbe a különböző oldalak és csak másolás-beillesztésre telik sok helyen.
Kiindulópontom természetesen mindenki kedvenc keresője, a Google. Marilyn Monroe nevét írtam a keresősávba és lám, rengeteg találatot dobott ki számomra, hogy mazsolázhassak belőlük.

Elsőként a számomra legjobban tetsző oldalt emelném ki:

Ez az oldal bővelkedik képekben, történetekben, információkban és minden szükséges dologban, amire csak kíváncsiak lehetünk Marilynnel kapcsolatban. A legfrissebb érdekességek, cikkek is megtalálhatóak, mindig naprakész és frissített az oldal. Értelemszerűen lehet használni, egyszerű a szerkezete. Az oldal szerkesztője nagyon szép képeket kreált és osztott meg az olvasókkal. Azt kell, hogy mondjam: egyedi. Egészen profi módon öleli körül Marilyn életét és a hozzá kapcsolódó témákat. Egy igazi rajongói oldal.
A wikipédián inkább munkásságára fordítja a figyelmet a bejegyzés kreálója. Filmjeiről részletes listát találunk, tiszteletdíjairól, dalairól és további érdekességekről is olvashatunk. Mindezek mellett egy rövid, nagy vonalakban történő áttekintést ejt meg bevezetésképpen a wikipédia cikke.

Marilyn Monroe-nak már saját marilynmonore.lap.hu oldala is van, ami egy nagy linkgalériának is tekinthető, hiszen egy helyre össze van gyűjtve minden fontos lelőhely, ahol Marilynnel foglalkoznak, vagy szó esik róla. Vannak képek, hírek, oldalak, és mindenféle egyéb, amire szükségünk lehet kutatásunk vagy kíváncsiságunk kielégítése során.
Természetesen a facebook-on is fellelhetjük Marilyn-t, nem is egy, hanem több találattal is. Van több fanclub, illetve színésznő, énekesnő szerepben is. Én ezekből csak egyet emeltem ki. Természetesen lehetőség van személyes kapcsolatfelvételre, illetve igazi közösség tagjaként való részvételre is. Vannak képek a galériájában, friss hozzászólások az üzenőfalon és így tovább. Jó kis közösséget találunk, akik megosztják gondolataikat egymással, hozzászólnak a friss megjegyzésekhez, képekhez. Különösebb információkat, amiket egy nagyobb lélegzetvételű rajongói oldalon találnánk, itt nem kapunk, de jelezhetjük imádatunkat a célszeméllyel kapcsolatban.

Ez is jól összeszedett rajongói oldal, csupa hasznos információkkal lát el, és sok érdekességre hívja fel figyelmünket.Nem túl zsúfolt és bejegyzések sokaságától hemzsegő az oldal, de az alap információkat, melyekre szükségünk lehet, azt megtaláljuk itt is.

Már a sulineten is találkozhatunk Marilynnel. Ez egy rövid összefoglaló cikk életéről, személyéről és sikereiről. Nagy vonalakban tudunk csak meg róla információkat, illetve kapcsolatfelvétel oly módon lehetséges, hogy hozzá tudunk szólni a cikkhez.

Marilyn Monroe természetesen az ebay-en is megtalálható, hogy külföldi példát is említsek. Tele van az ebay pólókkal, fémtáblákkal, táskákkal, poszterekkel, dvdkkel, amit egy rajongó csak megkívánhat. Itt is lehetséges a kapcsolatfelvétel, azonban csak a vásárlás lebonyolítása céljából. Itt csak a mániánknak hódolhatunk tárgyak megvásárlása által.

Összegzés
Összességében mindegyik oldalon, melyet fent említettem, lehetőségünk van kapcsolatfelvételre, hiszen az információk adottak hozzá, és általában lelkes fiatalok szerkesztik az oldalakat. Ezek közül talán a wikipédiás oldal alkalmazható legcsekélyebb mértékben személyes kapcsolatfelvételre.
Ezen lelőhelyek általában tartalmaznak átfedéseket, hiszen általában közel azonos forrásból dolgoznak a Marilynnel foglalatoskodó, oldalakat kreáló és karbantartó személyek. Talán a wikipédiás oldal alkalmazható legcsekélyebb mértékben személyes kapcsolatfelvételre.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése