2011. november 1., kedd

Steve Jobs lemond


Jobs lemond

A nyáron óriási meglepetéssel rukkolt elő Steve Jobs, az Apple atyja. 2011. augusztus 25-én bejelentette lemondását elnök-vezérigazgatói pozíciójáról. A bejelentés nem volt ugyan 100%-os meglepetés, hiszen számítani lehetett rá, de a hirtelenség mindenkit villámcsapásként ért. 


Nem volt meglepetés

Steve Jobs-nál 2004-ben hasnyálmirigyrákot diagnosztizáltak, azóta keringtek a lemondásával kapcsolatos pletykák. Jobs azt mondta, hogy ha majd úgy érzi, hogy nem képes tovább vezetni a vállalatot, akkor lemond. Augusztus 24-én így is tett, bejelentésében így fogalmazott: "Sajnos eljött a nap". Bár a vállalat vezetésében még részt kíván venni, de a piacok nem hatódtak meg, és a részvényárfolyam hét százalékot esett. 

Annak ellenére, hogy Jobs  pozíciója már csak "jelképes" volt, a részvények árfolyama jól mutatja, hogy ez is mennyire fontos volt a cég létének és sikerének.
"Már jó ideje Tim Cook vezette minden értelemben a vállalatot, Jobs inkább csak a kész termékeket ellenőrizte, hogy azok megfelelnek-e az Apple hagyományainak"-nyilatkozta a Mac Observer szakértője.


A Genertech vezetője azonban éppen ellenkezőleg látja Setve Jobs szerepét. Szerinte Jobs vezetői és látnoki képességei egyedülállóak, neki köszönhetően lett az Apple a világ legújítóbb és legértékesebb informatikai vállalata. Hozzátette, hogy a 13 éve a cégnél dolgozó Cook a megfelelő ember erre a pozícióra, aki már számtalanszor bizonyította rátermettségét.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése