2011. november 1., kedd

Apple dióhéjban


A kezdetek

Az Apple 1967-ben egy garázsvállalkozásként indul, amikor Steve Jobs, Steve Wozniak és Ronald Wayne közösen megalapítják a Apple Computert. Első gépük az Apple I., majd ezt követte az Apple II. és Apple III. Ezzel bevételeik az egekbe szöknek.

Apple évszámokban

1983-ban megjelenik az Apple Lisa, ami Steve Jobs lányának nevét viseli. Ez volt az Apple első egérrel vezérelhető gépe, amely használta a grafikus felhasználói felületet, magas ára miatt azonban mégsem volt sikeres.
1984-ben megjelenik a Macintsoh, amely fejlesztések sorozata után ugyan, de sikergéppé válik.
1985-ben összetűzések miatt Steve Jobs távozni kényszerül az Apple cégtől, majd távozása után megalapítja NEXT néven futó cégét. 1997-ben az Apple felvásárolja Jobs cégét. Még ugyanebben az évben Steve Jobs ideiglenes vezetője, majd 2000-től vezetője lesz az Apple cégnek.
1998-ban piacra kerül az iMac, mely átütő sikert arat, milliós példányban adnak el belőle.
2001-ben megjelenik az iPod, majd 2003-ba az iTunes is. Mindkettő óriási sikert arat és hatalmas bevételhez juttatja az Apple-t.
2007-ben megjelenik az iPhone, ezzel az okos telefonok piacára is betört az Apple.
2007-ben megjelenik az iPad, mellyel az Apple bevezeti a piacra az úgynevezett táblagépet, ezzel új piaci szegmenst teremtve. Itt veszi kezdetét a harc az Apple és a Samsung között.


Ezzel elérkeztünk egy meghatározó ponthoz az Apple életében. A Samsunggal folytatott harcról a következő bejegyzésemben olvashattok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése