2011. november 1., kedd

Meghalt Steve Jobs



Nyugodjék békében!

2011. október 5-én, hasnyálmirigyrákban meghalt az Apple atyja, Steve Jobs. 2004-ben diagnosztizáltak nála hasnyálmirigyrákot, de ameddig bírta a vállalat élén maradt. 2009-ben féléves szabadságra ment, mint később kiderült, májátültetése volt. Csak 2011 augusztusában mondott le vezetői pozíciójáról, de utána is a vezetőség köreiben tevékenykedett.

Steve Jobs tevékenysége az Apple-nél

1996-ban, amikor visszakerült az Apple céghez és elkezdte megújítani a személyi számítógépeket, ekkor hozta létre az Apple "i" betűjét, az iMac-el az élen. Aztán következett a zeneipar meghódítása 2001-ben az iPoddal és az iTunes zenebolttal. 2007-ben Jobs bejelentette az iPhone-t, ezzel az okostelefonok piacára is betört az Apple. Az iPhone forradalmi újítással került a piacra, nem kellett hozzá stylus, (amivel a képernyőt lehetett nyomogatni, ma már ez az ujjunkkal is lehetséges) a képernyőt érintéssel lehetett irányítani, és egyszerre több érintést is képes volt értelmezni. Az Apple táblagépével, az iPaddel, Jobs egy egészen új szegmensét hozta létre a piacnak.


Steve Jobs után

Sokak szerint munkamániás volt, a cég minden apró ügyét figyelemmel kísérte, egyes projekten kis csapatok dolgoztak, akik csak a mindent ellenőrző Jobson keresztül kommunikáltak a cég részlegeivel.

Steve Jobs helyét Tim Cook, az Apple értékesítésért felelős alelnöke vette át. Jobs hosszú betegszabadságai alatt a vállalat operatív vezetője volt és az Iphone 4S-t is már ő jelentette be.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése