2011. december 14., szerda

Zuhanásnak indult az Apple okostelefon-piaci részesedése


A Gartner adatai szerint a harmadik negyedévben tizenöt százalékkal csökkent az Apple részesedése a nemzetközi okostelefon-piacon.

A Samsung élre tör!

Az elemzők szerint még nincs minden veszve, ugyanis jön az ünnepi szezon, ami tökéletes lehetőség, hogy az Apple összeszedje magát. Az elmúlt három hónapban 17 millió készüléket adott el, ami az előző évhez képest 21%-os növekedést jelent, azonban az idei év korábbi adataihoz képest 3 millióval kevesebb az eladások száma. 
A Samsung az aktuális negyedévben 24 millió készüléket adott el, amivel átvette a vezető pozíciót a Nokiától. A Google Android operácíós rendszere először lépte át az 50%-os részesedési arányt, az Apple iOS részesedése pedig a tavalyi 16,6%-ról pedig visszaesett 15%-ra.

A Gartner meglátásai

A Gartner szakemberei szerint az Apple az év végén visszaszerzi az okostelefon-piaci pozícióját. Erre nincs is jobb bizonyíték, mint az iPhone 4S előrendeléseinek és értékesítéseinek száma. A cég egyre jobb mutatókat produkál már Mexikóban, Brazíliában, Oroszországban és Kínában is, ami csak jót jelenthet, hiszen feltörekvő országokról beszélünk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése